Finanční prostředky z režie grantů

Vážení řešitelé grantů,

od r. 2006 vám fakulta dává k dispozici 30 % finančních prostředků z režie grantů udělených českými grantovými agenturami. Výše celé režie grantu závisí, dle pravidel grantových agentur, na výši již spotřebovaných ostatních prostředků grantu (provozní náklady, služby, osobní náklady apod.). V ideálním případě vyčerpání 100 % finančních prostředků grantu můžete tedy čerpat 30 % z částky režie, kterou máte odsouhlasenou v přihlášce (průběžné zprávě) projektu pro daný rok. (Tato suma bude také každému řešiteli sdělena e-mailem.)

Aktuální výši peněz, které můžete v daný okamžik spotřebovat z režie, se bude odvíjet od toho, kolik je celkem z grantu vyčerpáno finančních prostředků. Její výši vám můžeme sdělit na požádání e-mailem, telefonicky nebo osobně na Grantovém oddělení.

Pro evropské granty platí, že částka, která je vám k dispozici, činí 30 % z celkové přidělené sumy pro režii. Princip, že podmínkou k utracení této částky je 100% vyčerpání grantu, je samozřejmě stejný jako u grantů českých. Čerpat můžete v průběhu celého období, ale jen do výše částky, která vám náleží poměrově za 1 rok nebo za jedno účtovací období.Tzn. že pokud budou finanční prostředky grantu nedočerpány, fakulta musí vrátit i poměrnou část režie. Tím se zkrátí i částka režie, kterou máte k dispozici vy.

Prosím, pokud budete dávat na Grantové oddělení k proplacení či zaplacení pokladní doklady, faktury nebo pokyn k vyplacení odměn*, uvádějte vždy:
„ZAPLATIT Z REŽIE grantu č. ......“

Případy „neobvyklých“ požadavků nákupu nebo jiné načasování vyčerpání režie v případě EU grantů nejdříve konzultujte, prosím, s Grantovým oddělením.

Více informací naleznete v Opatření děkana č. 23/2018.

Děkujeme za pochopení a spolupráci.

Kristýna Beldová, Renáta Bourahi

Grantové odd. 2. LF UK

Při vyplácení odměn nezapomeňte, že musíte započítat i odvody na SP a ZP.

Poslední aktualizace: 21. 5. 2020 / Kristýna Pribilinec