Ing. Martina Mudrová, Ph.D.

Štítky

Ing. Martina Mudrová, Ph.D., členka kolegia děkana

  • tajemnice fakulty; řídí hospodaření a vnitřní správu fakulty
     

@email

Ing. Martina Mudrová, Ph.D.

Studia a postgraduální vzdělání

  1982–1987 Fakulta chemicko-inženýrská VŠCHT Praha, titul Ing. v oboru Automatizované systémy řízení
1999 obhajoba disertační práce, titul Ph.D. v oboru Technická kybernetika
 

Dosavadní praxe

  2013–dosud 2. LF UK, tajemnice fakulty
1991–2013 – asistentka, odborná asistentka na VŠCHT Praha s odborným zaměřením na zpracování obrazů; od 2008 také tajemnice Ústavu počítačové a řídicí techniky VŠCHT Praha
– další činnost v oblasti odborných konzultací a vedení odborných kurzů
1987–1990 IT podpora administrativy v komerční oblasti

 
Můžete na několika konkrétních příkladech přiblížit, čím vším se tajemník fakulty ve své každodenní činnosti zabývá?
Tajemník fakulty zabezpečuje správu fakulty, pomáhá uvést v život koncepční rozhodnutí děkana. Každodenní činnost tajemníka je velice různorodá. Patří k ní mnoho pravidelných drobností především z personální a ekonomické oblasti, příprava podkladů pro vedení fakulty i univerzity, péče o komunikaci uvnitř děkanátu i navenek a další práce, která by měla směřovat k tomu, aby se zaměstnancům i studentům na fakultě dobře učilo, studovalo a pracovalo.
 
Co považujete v rámci svého působení v kolegiu děkana za priority k řešení? Jaké dlouhodobější cíle a úkoly pro následující čtyřleté funkční období nového děkana jste si stanovila? Jaké konkrétní kroky budete dělat pro jejich realizaci?
Tajemník je při své práci velkou měrou závislý na činnosti jednotlivých oddělení děkanátu. Za klíčové proto považuji kvalitní zabezpečení a podporu celého týmu zaměstnanců děkanátu s důrazem na odbornou erudici a fungující komunikaci uvnitř i navenek. Chci podporovat další vzdělávání a odborné kurzy a školení jednotlivých zaměstnanců děkanátu.
K obecnějším prioritám jednoznačně patří podpora další výstavby na Plzeňské, kvalitní prezentace fakulty a dobrá spolupráce se všemi fakultními pracovišti.
 
Na co z uplynulých 12 měsíců ve funkci tajemnice fakulty budete chtít navázat? Kde naopak případně vidíte největší prostor pro zlepšení nebo změnu?
Nejsem ještě zdaleka ve funkci tajemnice 12 měsíců, takže ještě stále vstřebávám specifika lékařské fakulty. Moje pozice je administrativní, soustřeďuji se tedy samozřejmě na tuto oblast, ale snažím se dozvědět se o fakultě co nejvíce i v dalších směrech.
V oblasti správy fakulty jsou jistě témata, kde je na co navazovat – např. další budova ve třetí etapě naší výstavby na Plzeňské bude určitě navazovat na již postavenou část. V oblasti administrativní podpory jsou ale také témata, v nichž je možno výrazně pokročit. Patří k nim třeba úroveň využívání stávajících informačních systémů a technologií k přehledné a efektivní správě jednotlivých agend.
 

Co má ráda...
 
Víno, nebo pivo?

V zimě víno, v létě pivo. Kdykoli vodu.
 
Káva, nebo čaj?
Jednoznačně čaj. Nejlépe zelený.
 
Salát, nebo steak?
Steak se salátem.
 
Auto, nebo motorka?
Auto.
 
Hory, nebo moře?
Hory.
 
Pěšky, nebo na kole?
Pěšky. I na kole.
 
Zima, nebo léto?
Čtyři roční období, včetně Antonia Vivaldiho.
 
Film, nebo kniha? Který/á?
Kniha. Ráda se ale podívám i na dobrý film, když je čas. Z knížek mě například nepřestává bavit výborný překlad Antonína Přidala Rostenova Hymana Kaplana.

Vytvořeno: 28. 3. 2014 / Upraveno: 13. 6. 2022 / Mgr. Ing. Tereza Kůstková