Na co budete nejvíc vzpomínat?

Přátelé, Praha, největší nemocnice nebo rozjímání na gauči. Minirozhovory s čerstvými absolventy 2. lékařské fakulty připravila Barbora Vakrmanová.

Jednoznačne ľudia. A nielen v mojom ročníku. To, ako sa dá dokopy šesťkrát 150 ľudí na totálne rovnakej vlne, ktorí sú schopní sa spoločne baviť, smiať každý deň bez toho, aby si liezli na nervy, ma nikdy neprestane fascinovať. Proste nech sa deje čokoľvek, na Druhej lekárskej sa stretneme, pokeciame, dáme pivo a život je fajn.

Martina Andrášová

Vzpomínat budu na bezpočet medických akcí, které jsme za uplynulých šest let prožili. Medicína je bezesporu velmi obtížná škola, kde musí být studium řazeno na první místo, člověk by však rozhodně neměl zapomínat na sebe a volný čas, který je třeba sdílet s přáteli. A těch díky „rodinnému“ pojetí 2. lékařské fakulty každý pozná velmi mnoho.

Martin Mikeš

Rozepře, kde mají v Motole nejlepší kafe, hledání nových zkratek po nemocnici, rozjímání na gaučích při čekání na dotovaný oběd, dva párky v rohlíku za 25 korun!

Vítek Petrů

Na partiu ľudí, ktorá sa v ročníku stretla, na náhodné stretnutia v motolských chodbách, pauzy a prestávky v bufetoch a nezabudnuteľné akcie, ktoré sme počas tých pekných šiestich rokoch spolu zažili. O našej fakulte sa hovorí, že je prísnejším výberom a počtom prijatých študentov menšia, rodinná fakulta, a myslím si, že tú „rodinu“ sa nám podarilo vytvoriť.

Adam Šepeľa

Spomínať budem na veľa zážitkov, ktoré som zažil so svojimi kolegami, na všetky priateľstvá, ktoré na fakulte vznikli, určite nezabudnem na prostredie jednej z najväčších nemocníc v strednej Európe, na všetko, čo som v nej videl a naučil sa, ale spomínať budem aj na samotnú prekrásnu Prahu.

Anton Vik

Určitě na seznamovák v Dobronicích, kde jsem poznala svoje nejbližší kamarády a kde jsem pochopila, že medicínu půjde zvládnout. Dále na Patologii a na prof. Zámečníka, protože výuka s ním byla nesmírně zajímavá, a zároveň plná strachu, že si to nikdy nezapamatujeme. A nikdy nezapomenu (a to hlavně) na všechny kamarády, co jsem při studiu poznala a třeba už je nikdy neuvidím.

Zuzana Krchová

Nikdy nezapomenu na kolektiv, který jsme v rámci ročníku napříč kruhy vytvořili, a na naše společné akce, kam řadím i sportovní kurzy ÚTV, bez kterých si studium snad ani neumím představit.

Vítek Neuman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vytvořeno: 21. 7. 2016 / Upraveno: 2. 2. 2017 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.