O nadcházející konferenci Výuka jazyků na lékařských fakultách i novém působišti Ústavu jazyků

Už více než rok uplynul od chvíle, kdy Ústav jazyků přesídlil z budovy W/10 v areálu motolské nemocnice do nových prostor v areálu teoretických a preklinických ústavů na Plzeňské. Září 2022 jsme strávili v krabicích a pak půl roku v provizorních prostorách v nové budově A, abychom v květnu 2023 konečně zakotvili v kancelářích ve čtvrtém podlaží na „Áčku“, hned vedle letní terasy. A před nedávnem jsme si uvědomili, že se konečně opět někde cítíme jako doma.

Nové učebny nabízejí potřebný prostorový i technický komfort, což oceňují nejen vyučující, ale i studenti. Navíc jsme se rázem ocitli blíž ostatním teoretickým ústavům a do značné míry se tak zjednodušila naše vzájemná spolupráce. Loni i letos jsme se jako ústav zapojili do Noci vědců a Dne pootevřených dveří na naší fakultě a pozitivní ohlasy návštěvníků nás mile překvapily.

Také jsme se rozhodli využít zázemí nové budovy a převzali jsme záštitu nad pořádáním mezinárodní konference Výuka jazyků na lékařských fakultách. Půjde již o třetí ročník této akce, která je určena pro vyučující jazyků na lékařských fakultách a zaměřuje se na specifické potřeby jazykového vzdělávání mediků a ostatních nelékařských oborů ve zdravotnictví. 11. a 12. září 2024 přivítáme u nás na Plzeňské zástupce jazykových center z lékařských fakult nejen z České republiky, ale například i ze Slovenska. Detaily jsou dostupné na našem webu v sekci Výuka jazyků na lékařských fakultách III. Uvítáme i případné zájemce z řad studentů, kteří by byli ochotni nám během konference pomoci s organizací. Můžete se ozvat na e-mail @email.

Občas si s ostatními kolegy nostalgicky zavzpomínáme na náš „lesík“ v areálu FNM a naši starou útulnou budovu, ale v podstatě se dá říct, že jsme se po osmnácti letech vrátili zpátky na místo činu, kde se v roce 1990 historie našeho ústavu začala psát, a jsme za to moc rádi.

Za Ústav jazyků
Mgr. Eliška Králová

Vytvořeno: 28. 12. 2023 / Upraveno: 28. 12. 2023 / Odpovědná osoba: Mgr. Petr Andreas, Ph.D.