Hlas studentů

Po sychravém dubnu se snad konečně můžeme těšit na stromy v rozpuku. V rozpuku bude také hned několik studentských událostí. V chronologickém pořadí bych vás ráda pozvala na benefiční koncert Na vlnách inspirace 11. května od 18 hodin v prostorách Novoměstské radnice. Výtěžek podpoří dětské diatábory. 

Dále se můžete zapojit do darování krve během Mobilní kapky krve 16. květan. Pokud jste se nenašli ani v jedné z těchto událostí, můžete květen stále zakončit stylově na Motolském parníku 20. května. Přeji vám radostné jaro!

Barbora Džerengová
Motolák


Květen už klepe na dveře, a proto jsme tu se zprávami, co vám za IFMSA můžeme nabídnout!

V projektu Nemocnice pro medvídky hledáme školitele na termíny 11., 12., 18., 19. května. Přijďte si tedy odpočinout od učení a pokusit se zbavit školkové děti strachu z bílého pláště. 

K příležitosti Menstrual hygiene day bude v Žížale během celého měsíce probíhat sbírka hygienických potřeb, které budou následně darovány do vybraných azylových domů. Více podrobností o sbírce už brzy na našich sociálních sítích. 

Na květen k nám přijedou čtyři stážisti: z Egypta a Indonésie. Jestli se chcete zapojit jako CP (contact person) – pomoci studentům s orientací v Praze, procvičit si cizí jazyk a získat přátele ze všech koutů světa, tak se nám neváhejte ozvat. 

Dále si můžete odpočinout na rodinném festivalu BezvaFest, který proběhne 20. května v Hradci Králové a 27. května. v Plzni. Stále hledáme dobrovolníky, kteří na místě budou školit první pomoc, měřit tlak a tuk a nejmenší seznamovat s medvědem Olíkem. 

Bodíky na stáže za účast na veškerých projektech jsou samozřejmostí! Tak se těšíme, až se potkáme na nějakém z nich! 

Linda Kurková
IFMSA 2. LF

Vytvořeno: 2. 5. 2023 / Upraveno: 4. 5. 2023 / Odpovědná osoba: MgA. Bc. Kristýna Kolovratová