Duben – měsíc sportu. Plavecké úspěchy Druhé lékařské

Noční volejbalový turnaj. Fotografie na této straně: Archiv autorky.

Referuje PaedDr. Květa Skálová (Ústav tělesné výchovy 2. LF UK).


V závěru letního semestru mi to nedá, abych se nepodělila o sportovní úspěchy našich studentů.

Všechny tři sportovní akce se odehrály v měsíci dubnu, který byl na sport opravdu bohatý: Děkanský sportovní den, Motolská míle, zápasy ve volejbalu, basketbalu s francouzskými studenty, kteří zde byli na pobytu, a určitě ještě další. Například dvě plavecké akce a jeden volejbalový turnaj.

Noční volejbalový turnaj

12. dubna 2019 jsem uspořádala tradiční noční volejbalový turnaj čtyřčlenných družstev, a to již třicátý v pořadí, což znamená 15. ročník, neb turnaje se konají vždy na podzim a na jaře. Zúčastnilo se celkem 13 družstev různých fakult pražských vysokých škol. Studenti Druhé lékařské sestavili dvě družstva a studenti Třetí lékařské jedno družstvo. Volejbalový tým Třetí lékařské se stal také vítězem celého turnaje. Tento turnaj patří mezi oblíbené sportovní akce, o čemž svědčí jeho četnost. Nutno podotknout, že volejbalová úroveň byla na tomto turnaji opět vysoká. Ve třech skupinách si zahrála velmi dobře i družstva s nižším volejbalovým sebevědomím.

Tento turnaj je důkazem, že večerní a pozdně noční čas se také dá trávit sportem, a doufám, že tato již tradiční akce bude mít i další pokračování.

Družstva mužů a žen – liga A
Plavecká liga A

23. dubna 2019 se uskutečnilo jarní kolo 55. ročníku studentské plavecké ligy skupiny A, kde naše fakulty reprezentuje jak družstvo mužů, tak družstvo žen. V této lize je plavecká úroveň hodně vysoká, neboť za FTVS a ČVUT startují studenti, kteří jsou v naší národní reprezentaci nebo v širším výběru. I v této konkurenci musím říci, že naši studenti reprezentovali na výbornou a v celkovém umístění získaly ženy druhé místo a muži třetí místo, hned za výše uvedenými školami.

Družstvo žen:   2. LF: Boľová Eliška; 3. LF: Štěrbová Lenka, Štěrbová Michaela, Bayerová Barbora, Kociánová Šárka a Šrámková Jitka

Družstvo mužů: 2. LF: Teplan Marian, Valášek Peter, Jirásek Martin, Berounský Aleš, Tóth Adam; 3. LF: Hanuščin Daniel

V lize A startovala družstva FTVS, FSv ČVUT, 1. LF, VŠE, ČZU, FEL ČVUT, 2. LF a 3. LF.

Družstva mužů a žen – liga B
Plavecká liga B

25. dubna 2019 se uskutečnilo jarní kolo 55 ročníku studentské plavecké ligy skupiny B, kde jsme měli zastoupení jak družstvem mužů, tak družstvem žen. V této lize je plavecká úroveň  poněkud nižší oproti lize A,  což ale neznamená, že by studenti do svých výkonů dávali menší nasazení .

V této soutěži obsadilo družstvo mužů druhé místo a družstvo žen čtvrté místo.

V lize B startovala družstva MFF, PřF, ČZU, Pf, PedF a 2. LF a 3. LF.

Jak je patrno, naše fakulty jsou jediné, které postavily do obou plaveckých lig družstva jak mužů, tak žen, což považuji za unikum, protože to ještě nikdo takto nezvládl. Všem našim plaváčkům moc děkuji za přístup, nasazení a výkony a přeji jim hodně úspěchů u zkoušek a moc hezké prázdniny.

PaedDr. Květa Skálová
Ústav tělesné výchovy 2. LF UK

Vytvořeno: 6. 5. 2019 / Upraveno: 22. 4. 2021 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.