Studentská chatová peer podpora Univerzity Karlovy

Pro koho: Pro všechny studující na UK, kteří potřebují podporu, nasměrovat na vhodnou pomoc nebo si jen s někým popovídat, protože jsou osamělí.

Pro koho to není: Není to krizový chat tzn. Neřešíme naléhavé a závažné situace jako sebepoškozování, sebevražedné tendence apod. V takovou chvíli odkazujeme na profesionální krizové služby – jejich seznam je i na webu služby.

Kdo to obsluhuje: Studující pomáhajících profesí (psychologie, sociální práce apod.), kteří procházejí školením a pracují pod vedením garantky a koordinátorky programu a dalších odborníků.

Jak to funguje: Na webové adrese je každý pracovní den od 18.00 do 20.00 přítomen jeden nebo více studentských konzultantů/konzultantek. Studující mohou jednoduše rozkliknout okno chatu a začít anonymně komunikovat s vyškoleným studentem. Služba se řídí pravidly.

Co je cílem: Nabídnout podporu studentům, kteří se potřebují zorientovat v systému univerzity, cítí se osaměle nebo se potýkají s psychickými nebo osobními problémy, které jim ztěžují studium. Také je určena pro studující, kteří si jen potřebují s někým popovídat v bezpečném a neodsuzujícím prostředí.

Vytvořeno: 6. 12. 2023 / Upraveno: 12. 12. 2023 / PhDr. Mgr. Kateřina Křenová