Studenti 2. lékařské uspěli v soutěži Medik roku

Václav Šimánek (2. LF UK) – Medik roku 2022, Jakub Chyňava (LF v Plzni UK), který obsadil třetí místo, a stříbrná Anna Rytířová (2. LF UK).

Do soutěže Medik roku, kterou organizují Jihočeské nemocnice ve spolupráci s Jihočeským krajem, se zapojilo 36 studentů z 8 lékařských fakult, včetně naší fakulty. Šlo o 6. ročník soutěže, který byl kvůli pandemii covidu-19 mimořádně připraven v on-line podobě. Studenti nesoutěžili ve skupinách jako v předchozích letech, ale samostatně a plnili úkoly ve 13 disciplínách, v nichž využili znalosti například z neurologie, radiologie, pediatrie, neonatologie, intenzivní medicíny nebo interny. Tři nejúspěšnější řešitelé splnili všechny disciplíny na více než 90 %.

První místo získal Václav Šimánek, student 5. ročníku Všeobecného lékařství na 2. lékařské fakultě, druhé místo Anna Rytířová ze 4. ročníku Všeobecného lékařství také na 2. lékařské. Třetí místo obsadil Jakub Chyňava, student Lékařské fakulty v Plzni UK.

Vítěz letošního ročníku Václav Šimánek vzpomíná, že se soutěže Medik roku účastnil už před třemi lety. „Líbilo se mi, že si toho hodně vyzkoušíme. Soutěž mi chyběla. Proto když jsem zjistil, že letos se koná on-line, přihlásil jsem se, zkusil zodpovědět otázky a ono to vyšlo,“ říká Václav, který měl více než 92% úspěšnost odpovědí.

Vítězové mají automaticky právo zúčastnit se dalšího ročníku soutěže, v němž se již bude soutěžit tradičně v týmu, který si můžou složit.

Blahopřejeme všem oceněným!

Vytvořeno: 15. 6. 2022 / Upraveno: 7. 7. 2022 / Mgr. Juan Zamora