Fakultní hokejový klub Motol Pelicans čeká utkání s týmem z Francie!

Štítky

Jakub Mlčoch z 3. ročníku je zakladatel a kapitán fakultního hokejového klubu Motol Pelicans. Na úspěchy v Pražské lize ledního hokeje i na výzvu, která Pelikány čeká v dubnu, se ptal Adam Láznička.


Kubo, jak staří jsou vlastně Pelikáni? Kolik vás v současné době hraje?

Letos je to naše druhá samostatná sezona a v současné době máme v týmu stabilně kolem 20 hráčů, naše soupiska se už prakticky nemění.

Je těžké sehnat nové posily? Kolik je v týmu současných prváků?

Letos nám přibylo poměrně málo hráčů, máme jen jednoho současného prváka. Oproti loňskému roku, kdy k nám přišli tři noví kluci, je to sice pokles, ovšem stále máme spoustu hráčů z vyšších ročníků. Takže přírůstek sice letos jen jeden, ale je nutno zmínit, že náš výše zmíněný prvák, Rasťa, v jednom z posledních a rozhodujících zápasů ligy vstřelil hattrick, čímž nám výrazně pomohl k postupu v lize.

Pokud si dobře vzpomínám, přelomem v „kariéře“ týmu byla výhra proti 3. LF, na tento zápas nastoupili Pelikáni v nových dresech. Co se od té doby – za pár dní to bude rok – změnilo?

Změn se událo několik. To, že jsme se rozhodli nastoupit do 4. ligy v Pražské lize ledního hokeje, nám výrazně pomohlo změnit celkovou strategii, změnit strukturu týmu a posunout se o něco dál. To je velký rozdíl oproti loňské sezóně, kdy jsme hráli jen přáteláky a trénovali. Také máme nového trenéra – student FTVS Aleš Steklík se rozhodl se nám věnovat a ujal se našeho týmu. Pomohl nám se základními hokejovými principy a strategiemi. Bohužel v současné době nás, snad jen dočasně, opustil v rámci své cesty do Číny, kde působí také jako trenér.

Pražská liga ledního hokeje teď skončila, jak jste dopadli? Budete pokračovat v lize i nadále?

Pražská liga se nakonec vyvinula velmi dobře, sezonu jsme vyhráli, i když jen s mírným náskokem. Vzhledem k průběhu celé soutěže to však mělo dobrou koncovku, protože během sezony jsme byli spíše ve středních částech tabulky, ovšem na týmu bylo jasně vidět, že se s každým zápasem posouval o něco dál. V lize určitě pokračovat budeme! Úspěch v tabulce nám umožní posunout se v pražské lize o soutěž výš a toho určitě budeme chtít využít.

Pelikány čeká zanedlouho velká výzva, poprvé budete hrát s týmem ze zahraničí. Můžeš nám o tom říct víc?

Loni v létě nás kontaktoval tým z pařížské technické školy s nabídkou přátelského zápasu, kterou jsme samozřejmě přijali. Je to jedinečná šance okusit mezinárodní hokej a studentskou spolupráci v rámci jiných univerzit. Tito borci se k nám chystají přijet na konci dubna, kdy odehrají jeden přátelský zápas s námi a jeden s týmem VŠCHT. Rád bych na tento zápas pozval všechny naše fanoušky a přátele, všechny příznivce 2. lékařské fakulty. Utkání proběhne 25. dubna v šest hodin večer, a to na našem domácím stadionu ZS Hvězda Praha. Více ve facebookové události. Přijďte a užijte si s námi tento hokejový večer! A jelikož s sebou chtěli francouzští přátelé vzít do Česka více studentů, navrhli nám i další sportovní klání, v současné době se tak chystá fotbalové utkání na Střešovickém stadionu v pátek 26. dubna od sedmi večer, basketbal s naším nově vznikajícím fakultním kádrem a také volejbalové utkání, jejichž časy budou teprve upřesněny. Počínaje 21. dubnem nás tedy čeká francouzský týden sportu na fakultě.

Vytvořeno: 12. 4. 2019 / Upraveno: 14. 6. 2022 / Mgr. Ing. Tereza Kůstková