Proběhl den otevřených dveří

„Jsme přísní, ale spravedliví a někdy i vlídní.“
Děkan fakulty Vladimír Komárek s jistotou a humorem čelil
dotazům připravených návštěvníků, mimo jiné
na vztahy mezi pedagogy a studenty.

V sobotu 16. ledna proběhl na 2. lékařské fakultě den otevřených dveří. Uchazeči o studium se tu mohli dozvědět, co jim 2. lékařská fakulta nabízí, v čem je studium na ní výjimečné a jak se nejlépe připravit na přijímací zkoušky, a jejich zájem byl jako každý rok značný. Na čtyři stovky návštěvníků zcela naplnilo Velkou posluchárnu, kde děkan fakulty a proděkani hovořili o oboru Všeobecné lékařství; v dalších posluchárnách se zároveň představovaly obory Fyzioterapie a Všeobecná sestra.

Na detailnější zvídavé dotazy odpovídali současní studenti fakulty u informačních stánků. (Podívejte se na informační plakáty, které popisují jednotlivé stránky života fakulty.) Odtud si také uchazeči mohli odnést informační materiály fakulty nebo navázat první kontakt s představiteli studentských spolků.

Velkou pozornost vzbudily
prezentace a činnost
studentských spolků.

Na závěr si návštěvníci ve skupinách prohlédli s výkladem přítomných pedagogů výukové prostory, získali základní představu o chodu pracovišť a někde jim lékaři předvedli praktické ukázky ze svého řemesla.

Fakulta a přípravný tým děkují všem návštěvníkům za zájem studovat na 2. lékařské fakultě a přejí jim hodně štěstí při přijímacím řízení!

 

„Jsme malá lékařská fakulta, ale působíme v největší
české fakultní nemocnici.“ Proděkan Jan Trka
představil fakultu z hlediska vědy a výzkumu.
Návštěvníci se dočkali i praktických ukázek
výukových technik.

 

 

 

 

 

 

 

 


Nebyli jste na dni otevřených dveří, ale rádi byste si nechali představit naši fakultu? Prohlédněte si informační plakáty, které si pro návštěvníky připravili naši studenti.

Vytvořeno: 18. 1. 2016 / Upraveno: 2. 2. 2017 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.