2. lékařská fakulta nás vzala pod křídla pelikána

V Karolinu a Profesním domě proběhly v červenci a v srpnu promoce absolventů 2. lékařské fakulty. Přinášíme výběr fotografií.


Jako první se v pondělí 19. července konaly v Karolinu promoce absolventů magisterské Fyzioterapie a Všeobecného lékařství v češtině i angličtině.

Ve čtvrtek 29. července následovaly další promoce všeobecných lékařů studujících v češtině.

Letní promoční maraton 2. lékařské zakončili ve čtvrtek 5. srpna v Profesním domě bakalářští fyzioterapeuti a všeobecné sestry.

2. lékařská fakulta je místo, které nás vzalo pod křídla pelikána a poskytlo nám to nejlepší vzdělání, jaké jsme mohli získat. Je to místo, které pro nás šest let (někdy více) bylo domovem. Místo plné přátelství a podpory. Místo, na které nikdy nezapomeneme. A za to děkujeme.

Odteď, když se někdo bude v letadle shánět po lékaři, měli byste zvednout ruku. A to i ve chvíli, kdy se bude jednat o infarkt myokardu, a vy budete gynekolog. A tak prosím všechny přítomné, dobře si rozmyslete, zdali i nadále chcete cestovat letadlem.

Z projevu MUDr. Nikoly Kotršálové

Slavnostní zakončení studia se neslo ve znamení proticovidových opatření a došlo i k úpravám řádů promocí. V Karolinu studenti nestáli v tradičních dvojstupech a ceremoniálu se účastnilo méně akademických pracovníků fakulty, než je obvyklé, a byl i omezen prostor pro jejich gratulace. Jak bakalářské, tak magisterské promoce fyzioterapeutů se navíc konaly v odloženém termínu a původně měly proběhnout již na podzim loňského roku.

Nechybělo však poděkování rodinám absolventů a dalším, kteří je během studia podporovali.


Další dík patří všem našim pedagogům, kteří nás už od startovní čáry nabíjeli vědomostmi a zkušenostmi a dávali nám vhled do oboru, který nás jednou čeká. Děkujeme za neskonalou trpělivost a shovívavost, která nám pomáhala překonat i ty nejtěžší zkoušky.

V neposlední řadě bych také ráda poděkovala vám, milí spolužáci. Díky vám byl ten šestiletý závod spíše společnou štafetou. A tak, jak jsme se dokázali společně semknout a vzájemně se podpořit, když si to situace vyžadovala, tak jsme spolu zvládli i oslavovat. To, co se mezi námi za těch šest let vytvořilo, je podle mě na vysoké škole vzácnost.

Z projevu MUDr. Evy Pazderkové

Mimořádnou cenu děkana obdržel MUDr. Ondřej Hubálek, který dlouhodobě působil v akademickém senátu fakulty i studentském spolku Motolák a byl hlavním koordinátorem dobrovolné studentské pomoci v období pandemie onemocnění covid-19.

Za celé tři roky se nám podařilo nesčetněkrát ztratit v největším labyrintu ve střední Evropě. V Motole. A vždy společně najít cestu ven. Aneb spolužáka svého, v Motole neztratíš. Zvládli jsme přežít nespočetně ranních dehydratací, bolestí hlavy, místností s vydýchaným vzduchem a bez přístupu jediného paprsku slunce. Vždy, když jeden z nás sváděl náročný boj s únavou pro probdělé noci… nad učením… dostal podporu v podobě kafe a svačiny. Polomrtvého parťáka kafem zachráníš. 

Chci vám všem poděkovat za to, že jsme fyzioterapii nebrali jako obor, ale jako součást našich životů. Že jsme fyziem strávili desítky a stovky hodin ve škole, a přesto jsme se scházeli po škole, protože to pořád nebylo dost.

Z projevu Bc. Martina Jiráska

Promoce letošních absolventů bakalářské a navazující magisterské fyzioterapie jsou v plánu na podzim.

Vytvořeno: 26. 8. 2021 / Upraveno: 26. 8. 2021 / Mgr. Juan Zamora