Akademická mobilita pro rok 2012

Akademická mobilita

V rámci meziuniverzitních dohod:
 
V rámci meziuniverzitních dohod se mohou vědečtí a pedagogičtí pracovníci UK hlásit ke krátkodobým výzkumným, studijním a přednáškovým pobytům na zahraniční partnerské univerzity.
 
Upřednostněni jsou pracovníci, jejichž vědecko-výzkumné projekty jsou zakotveny v pracovních plánech s jednotlivými zahraničními univerzitami, kooperují se zahraničním partnerem na společných výzkumných tématech, pořádají společné přednášky a semináře – viz podrobný seznam meziuniverzitních dohod
 
V kalendářním roce 2011 probíhají vědecké výměny dle předem potvrzených nominací zahraniční univerzitou.

Termín pro odevzdání přihlášek na kalendářní rok 2012:

  • na všechny zahraniční partnerské univerzity
    do 31. října 2011

     

Vědečtí a pedagogičtí pracovníci si podávají přihlášky na zahraniční oddělení své fakulty. Přihlášky ve dvojím vyhotovení spolu se seznamem vysílaných osob postupují zahraniční oddělení jednotlivých fakult na odbor pro zahraniční styky rektorátu.
Bližší informace také na http://www.cuni.cz/UK-225.html
 
Nominace vědeckých a pedagogických pracovníků je zaslána z rektorátu k vyjádření zahraničním univerzitám. O potvrzení nominací akademických pracovníků zahraniční univerzitou informuje odbor pro zahraniční styky rektorátu zahraniční oddělení příslušných fakult a vyzve, aby si přijatí akademičtí pracovníci domluvili se svým zahraničním partnerem termín výjezdu a informovali o něm odbor pro zahraniční styky rektorátu.
 
Po návratu akademičtí pracovníci předkládají kopii Zprávy ze zahraniční cesty také na odbor pro zahraniční styky rektorátu.
 
Vzory pracovních programů (přihlášek k pobytu):

Vytvořeno: 8. 9. 2011 / Upraveno: 20. 12. 2018 / Bc. Kateřina Hřebcová