VAM do senátu!

Vážení spolužáci, milí přátelé,

volby do akademického senátu 2. LF UK jsou tu! Není-li vám dění na fakultě lhostejné, budete brzy stát před rozhodnutím, kteří kandidáti si zaslouží váš hlas.

Adam – Míša – Viktor. To je složení našeho týmu. Rozhodli jsme se kandidovat společně, protože zastáváme stejné názory ohledně studia na naší fakultě i jejího dalšího směřování.

Náš volební program se sestává ze dvou částí. Jsou to jednak body společné pro nás všechny, a za druhé body, na něž se chce každý z nás individuálně soustředit (volební program naleznete níže).

Myslíme si, že je lepší vložit energii do řešení menšího množství podstatných problémů než se zabývat milionem maličkostí.

Pokud byste měli jakékoliv dotazy, neváhejte se nás zeptat na naší oficiální fb události.

Doufáme, že nás tři ve druhém kole voleb (28. a 29. listopadu) podpoříte – každý hlas má smysl. Děkujeme!

V+A+M

Zde si můžete přečíst ve stručnosti náš volební program:

Společné body programu:

Zlepšení funkce AS. Budeme se snažit, aby AS 2. LF UK nebyl jen stádem lidí, kteří naráz zvednou ruku, když se položí otázka. Chceme, aby senát problémy řešil, ne je vytvářel.

Volba děkana. Protože z anatomie víme, že hlava je důležitá. Děkan určuje směřování celé fakulty a my se pečlivě budeme zabývat všemi kandidáty na tento post, abychom vybrali toho, jenž bude pro fakultu největším přínosem.

Box na nápady a komentáře studentů. Chceme vytvořit fyzickou a elektronickou schránku, kam budou moci studenti zasílat své podněty nejen k výuce, ale i k fungování děkanátu, Studijního oddělení a jiných součástí fakulty, jimiž se bude zabývat přímo AS.

Adam Láznička, 4. ročník:

Anketa. Komentáře v anketě by měly být pracovišti brány více v potaz, AS bude v souvislosti s tím na pracoviště dohlížet.

Studijní informační systém. Maximální přizpůsobení SISu pro potřeby studentů s velkým důrazem na jejich připomínky.

Viktor Veselý, 4. ročník:

Erasmus. Navýšit počet zemí a míst, kam studenti mohou v rámci programu vyrazit.

Denní místnost pro studenty a odpočinková místa. Zajistit prostor, kam se studenti budou moci během dne posadit, odpočinout si a třeba si uvařit kávu. Dohlédnout, aby se ani v nově plánovaných budovách fakulty na studenty nezapomnělo.

Michaela Hronová, 3. ročník:

Prakticky zaměřené předměty. Více prakticky zaměřených volitelných předmětů, a to i pro preklinické ročníky studia.

Zrcadla na toaletách. Dodat zrcadla na toalety ve FNM.

Volitelný předmět pro demonstrátory. Demonstrátoři histologie a anatomie by měli mít možnost zapsat si demonstrování jako plnohodnotný volitelný předmět.

Vytvořeno: 24. 11. 2016 / Upraveno: 16. 1. 2019 / Mgr. Ing. Tereza Kůstková