Erasmus+ – konkurz 2014/2015

Konkurz programu ERASMUS+
pro 2. lékařskou fakultu UK

2. LF UK vyhlašuje konkurz programu ERASMUS+ na akademický rok 2014/2015 (zimní a letní semestr).
 
Přihlášky do konkurzu se odevzdávají písemně na Zahraničním oddělení děkanátu fakulty v týdnu od 31. března do 4. dubna 2014.
 
Konkurz se koná dne 14. dubna 2014 od 13.30 v Konkurzní místnosti fakulty (přízemí).
 

Jak se přihlásit o stipendium pro Erasmus+?
Do konkurzu se mohou přihlásit studenti denního i doktorského studia naší fakulty, kteří splňují kvalifikační kritéria stanovená RUK.
 
Kritéria výběru, schválená akademickým senátem 2. LF UK, jsou zveřejněna na webu naší fakulty zde.
O zařazení do studia v zahraničí rozhoduje komise jmenovaná děkanem 2. LF UK.
 
Studium v zahraničí je integrální součástí vašeho studijního plánu na domácí fakultě. To znamená, že nemůže vést k prodloužení celkové doby studia. Studium v zahraničí je obvykle realizováno formou individuálního studijního plánu (není však povinné).
 
Stipendium pro Erasmus+ je možné udělit během studia jedenkrát pro studijní pobyt a jedenkrát pro praktickou stáž – a to v magisterském i doktorském studiu.
 
Jazyková způsobilost musí být doložena odpovídajícím certifikátem, který je možno nahradit přezkoušením jazykových znalostí na Ústavu jazyků naší fakulty, kde je možné získat osvědčení pro anglický, německý, španělský a francouzský jazyk.

 
Přihláška musí obsahovat:

  1. žádost o zahraniční stáž ERASMUS+ naleznete zde – jako referentku označit Dominiku Patrovskou,
  2. studijní záměr (stručně vysvětlit, které předměty budou nahrazeny studiem v zahraničí),
  3. stručný životopis (je vhodné zvláště zdůraznit, pokud jste pomáhal/a studentům programu LLP – Erasmus a vaši případnou studentskou odbornou a vědeckou činnost – vše doložit potvrzené písemně),
  4. jazykový certifikát (viz výše),
  5. kopii indexu právě studovaného ročníku,
  6. nezbytné je podat též elektronickou přihlášku v internetové aplikaci Erasmus kanceláře RUK zde.
     

PŘIHLÁŠKY se odevzdávají v týdnu od 31. BŘEZNA DO 4. DUBNA 2014 na Zahraničním oddělení děkanátu 2. LF UK – BcA. Dominice Patrovské.
 
Každý student může podat přihlášky na tři zahraniční fakulty – jednu preferenční a dvě jako náhradní.
 
PRAKTICKÉ STÁŽE lze nově absolvovat v minimální délce 2 měsíců. Student také může odjet bezprostředně po ukončení svého studia, pokud výběrové řízení absolvuje ve svém 6. ročníku. Seznam partnerských univerzit najdete zde.
 
Časový harmonogram konkurzu se jmény přihlášených studentů bude zveřejněn nejpozději den před jeho konáním na webu 2. LF UK a na nástěnkách fakulty.
 
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
Informace ohledně počtu měsíců pobytu, který bude možné každému přijatému studentovi/studentce proplatit, nám zatím RUK nenahlásil. Informace bude zveřejněna dodatečně!

Vytvořeno: 11. 3. 2014 / Upraveno: 11. 1. 2023 / BcA. Dominika Patrovská, DiS.