Zachovat chladnou hlavu a nepřestat přemýšlet

Štítky

Absolventka fyzioterapie Bc. Pavlína Posekaná získala za výborné studijní výsledky letošní Cenu děkana; cena byla předána 18. listopadu. Zeptali jsme se jí na její další studijní a pracovní plány.


Pavlína Posekaná. Fotografie: Archiv P. P.
Máte recept na to jak dosáhnout výborných studijních výsledků?

Žádný recept nemám, dopředu to neplánuji! Když tomu člověk jde naproti a přidá se trochu štěstí, někdy to přijde samo. Důležité je zachovat chladnou hlavu a nepřestat přemýšlet. Většina našich pedagogů (z kliniky RHB a TVL) neocení ani tak odříkání naučeného textu, jako právě schopnost přemýšlet o problému, logické uvažování a propojení znalostí z různých odvětví oboru, což je ostatně to, co jako fyzioterapeut potřebujete.

Čeho chcete dosáhnout v následujícím roce?

Právě jsem na začátku magisterského studia, které chci samozřejmě úspěšně dokončit. V rámci Asociace studentů fyzioterapie, ve které jsem členkou rady, plánuji uspořádat další Fyziokempy (víkendové setkání studentů fyzioterapie s přednáškami). No, a samozřejmě skloubit školu, práci, koníčky a trochu osobního života tak, aby vše fungovalo jako doteď.

Jak si představujete své zaměstnání potom, co dostudujete?

Zatím ještě nemám zcela konkrétní představu o své budoucnosti. Láká mě fyzioterapie v pediatrii, ale uvidíme, jak se vše vyvine. Ráda bych alespoň částečně zůstala ve spojení s Motolem. Přece jen pediatrie, a tedy i dětská rehabilitace je zde na vynikající úrovni a už jen praxe na dětských odděleních jsou pro mě neskutečně motivující záležitost.

Co plánujete udělat s odměnou?

Zatím je stále pečlivě uschovaná, ale plánuji několik odborných kurzů, takže nejspíše padne na tento účel.

Vytvořeno: 28. 11. 2016 / Upraveno: 13. 6. 2022 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.