Florbalovému týmu 2. LF UK se daří

Štítky

Rozhovor s Jakubem Novákem, kapitánem florbalového týmu naší fakulty, a zároveň studentem 3. ročníku oboru fyzioterapie. Otázky pokládal Drahomír Kolenčík, medik ze 4. ročníku.


Jsi kapitán týmu 2. LF UK v Univerzitní florbalové lize (UFL). Můžeš nám popsat, jak tým vznikl?

Hraju už pár let za Českou Lípu 1. ligu ve florbale, a tudíž hned po nástupu na fakultu jsem chtěl založit tým. Bohužel v prvním ročníku jsem ještě neznal dost lidí, a navíc uzávěrka registrace je opravdu brzo. Ve druháku už to bylo o něčem jiném. Podal jsem přihlášku a už šlo jedno s druhým. Nakonec se začali hlásit lidi, které jsem dříve neznal, a ukázalo se, že u nás zase tak málo sportovců není.

Jak to vypadá v týmu teď? Morálka je dobrá?

Ta je výborná! Určitě to není jenom o zápasech, kdy mezi hráči panuje přímo gentlemanský přístup (smích), ale i o pozápasových rozborech v nejbližší knihovně (smích). Tato liga je navíc charakteristická tím, že se zde setkávají hráči různých kvalitativních tříd, a proto jsem rád, že mezi námi panují opravdu přátelské vztahy. Tým je složený z mediků i z fyzioterapeutů. Máme mezi sebou i šest drahých kolegyň, takže opravdu zastupujeme většinu studentů 2. LF UK.

Splňuje liga tvoje očekávání?

UFL hrají týmy z UK, ČVUT, ČZU, VŠCHT a VŠE. Můžu říct, že soutěž je na dobré úrovni, setkali jsme se i s opravdu kvalitními týmy. Rozhodčí mají většinou zkušenosti i z oficiální ligy ČFBU, takže si nemůžeme na nic stěžovat. A jak už bylo naznačeno, hrají s námi i děvčata.

Když jsi zmínil kvalitní týmy, jak se vám daří?

Skvěle! Minulý ročník jsme vyhráli základní skupinu, a nakonec jsme po vyřazovací části skončili pátí. K tomu všemu jsme porazili i rivaly z 1. LF. To vše je podle nás na premiéru velmi slušné a na tým jsem byl náležitě hrdý. V letošní sezoně spějeme opět do vyřazovacích částí, a jelikož náš výkon zápas od zápasu stoupá (viz přiložený graf), myslíme na nejvyšší možné cíle.

Jak vidím, tak vám to šlape. Hádám, že se budete snažit tým udržet i do dalších let?

Určitě se přihlásíme další rok znovu, to je víc než jasné. Osobně by mi bylo líto, kdybych neměl možnost si takhle zahrát za fakultu. Navíc plánujeme ve spolupráci s Motolákem podpořit i vznik ostatních sportovních týmů. Mezi studenty se určitě najde dostatek příznivců jednotlivých sportů, a hlavně to bude zasloužené odreagování od učebnic.

Díky, Kubo. Přejeme hodně štěstí a vyhrajte první místo pro naši fakultu!

Díky, půjdeme do toho na sto procent!

 

Vytvořeno: 16. 11. 2015 / Upraveno: 13. 6. 2022 / Mgr. Ing. Tereza Kůstková