Opatření děkana č. 7/2024

Opatření děkana č. 7/2024

Výkon práce na dálku na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy

 

1. Pro výkon práce zaměstnanců 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy (dále jen „2. LF UK“) z jiného místa dohodnutého se zaměstnavatelem, než je pracoviště zaměstnavatele (dále jen „práce na dálku“), se plně uplatní Opatření rektora č. 44/2023 Výkon práce na dálku na Univerzitě Karlově. Toto Opatření děkana v podrobnostech rozvádí některá pravidla pro výkon práce na dálku na 2. LF UK a v Příloze definuje vzor Dohody o výkonu práce na dálku pro 2. LF UK.

2. Práce na dálku je možná a přípustná jen u těch zaměstnanců, u kterých to povaha jimi vykonávané práce a provozní podmínky příslušného pracoviště zaměstnavatele připouštějí.

3. O uzavírání Dohod o práci na dálku s jednotlivými zaměstnanci rozhoduje, a to na  základě vyjádření nadřízeného zaměstnance, děkan, popř. děkanem pověřený zaměstnanec.

4. Při výkonu práce na dálku jsou zaměstnanci povinni dodržovat zásady rozvržení pracovní doby upravené příslušným Opatřením děkana o pružném rozvržení pracovní doby, není-li uvedeno v konkrétní Dohodě o výkonu práce na dálku jinak.

5. Zaměstnanec je povinen při výkonu práce na dálku zajistit ochranu dat, údajů a informací souvisejících s plněním pracovních úkolů před jejich možným zneužitím třetí osobou a před jejich zveřejněním. Porušení povinnosti zaměstnance v souvislosti s ochranou informací a osobních údajů je důvodem pro ukončení  výkonu práce na dálku ze strany zaměstnavatele.

6. Součástí Dohody o práci na dálku je vždy ujednání o tom, že náhrady nákladů v souvislosti s výkonem práce na dálku a právo na cestovní náhrady zaměstnanci nenáleží.

7. Toto opatření děkana bylo projednáno s Odborovou organizací 2. LF UK a Fakultní nemocnice v Motole.    

8. Toto opatření nabývá platnosti dnem  podpisu děkana a účinnosti dnem 1. 5. 2024.

 

V Praze dne  30. 4. 2024

 

 

prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc.

děkan 2. LF UK

 

Příloha: 1)  Vzor Dohody o výkonu práce mimo pracoviště zaměstnavatele (výkon práce na dálku)

 

Platnost a účinnost
Platnost: 30. 4. 2024
Účinnost: od 30. 4. 2024

 

Gestor: Personální a mzdové oddělení
 
Vytvořeno: 30. 4. 2024 / Upraveno: 30. 4. 2024 / Odpovědná osoba: Mgr. Marie Hejlová