Proč jste si vybrali 2. lékařskou fakultu?

Menší kolektiv, osobní přístup nebo špičkové pediatrické obory? Medici napříč ročníky odpovídají, proč se rozhodli pro fakultu v Motole.

Peťo Machovčák

Oslovilo ma, že je tu rodinná atmosféra, starší študenti veľmi ochotne pomáhajú mladším, učia tu najväčší odborníci z Česka aj Slovenska a fakulta má skvelú reputáciu. Naozaj tu všetci ťahajú za jeden povraz a štúdium samotné je fascinujúce.

 

 

Barbora Vyhnánková

Tradiční a ověřený systém výuky v kombinaci s menším počtem studentů, který umožňuje individuálnější přístup – to byly hlavní argumenty pro 2. lékařskou. Později jsem poznala, že i díky tomu starší studenti pomáhají mladším a konkurenční boje zůstávají před branami Motola. Studium medicíny je už takhle náročné, tak proč si ho dělat ještě těžší?

Pavla Kušnieriková

2. lékařská fakulta si mě získala zejména tím, že mě nepřijali ke studiu pouze na základě prospěchu ze střední školy, jako na jiné fakulty. Přijímací řízení, ve kterém člověk musí prokázat nejenom dobré znalosti z biologie, chemie a fyziky, ale i všeobecné předpoklady ke studiu a motivaci, bylo pro mě znamením, že si fakulta velmi dobře vybírá své budoucí studenty a nebude váhat udělat co nejvíce pro jejich vzdělání.

Marek Šťastný

2. lékařskou fakultu jsem měl jako svou první volbu již od té doby, co jsem se rozhodl jít na medicínu. Důvodem pro mě byl malý kolektiv a od toho se odvíjející osobnější přístup vyučujících. Krom toho také férové přijímací řízení, přes které musí projít každý z uchazečů. Jo, a málem bych zapomněl na fakultní hospodu.

 

 

Igor Odintsov

Důvodů, proč jsem zvolil 2. lékařskou fakultu, je mnoho, chci ale především vyzdvihnout špičkovou pediatrickou část naší nemocnice, kde se můžeme učit od těch největších kapacit v oborech, které jiné fakulty ani nemají možnost studentům nabídnout. Vidíme rozdíly dětské a dospělé medicíny a víme, že „dítě není malý dospělý“.

Gaia Santrosyan

Dostat se na 2. lékařskou fakultu je dost velká výzva. Ale vyplatí se to. Máme možnost studovat v jedné z největších nemocnic, můžeme se i jako studenti 1. ročníku zapojovat do spousty akcí pořádaných studentskými spolky. Navíc jsem poznala úžasné lidi, se kterými bude dalších pár let studia medicíny mnohem jednodušší.

Ludmila Koberová

A proč ne?

Jan Bařinka

Je sice nutné absolvovat náročné přijímací zkoušky, ale ta námaha za to stojí. Naši fakultu činí jedinečnou její studenti. Obklopují mě aktivní, všestranně nadaní lidé, díky kterým tak zůstávám do studia stále motivovaný.