Proč jste si vybrali 2. lékařskou fakultu?

Štítky

Když budete chvíli stát před vchodem do koleje Kajetánka, projde kolem vás hodně mediků. Zeptala jsem se jich, proč si mezi lékařskými fakultami vybrali zrovna tu v Motole. Sérii minirozhovorů sesbírala Beatrice Bížová.


 

Všichni jsme Druhou lékařskou vždycky brali jako tu nejlepší medicínu. Ani nevím proč,
prostě to byl pojem. Praha se mi sice protivila, ale když jsem se pak dostal, neváhal jsem.

Štěpán Fojtů,
3. ročník

Na Druhou lékařskou jsem šla původně studovat fyzioterapii, protože je u nás nejlepší, ale během prvního roku mě začala lákat medicína. Ve výběru fakulty jsem měla jasno, dala jsem si přihlášku jen sem.

Kateřina Váňová, 4. ročník

Velkou motivací proč jít na Druhou lékařskou pro mě byla starší kamarádka, taktéž studentka. Řekla mi o skvělém kolektivu a přátelské atmosféře, která na fakultě panuje,
a měla pravdu, neměnila
bych.

Anežka Buzrlová,
1. ročník

Milujem šport a nechcel som sa ho vzdať ani popri skole. Druhá lékařská ponuka široké športové vyžitie, mame super plavecky team, zažiješ kopec srandy a zasúťažíš si aj s ostatnými študentmi z celej Prahy, dokonca aj ČR na akademických majstrovstvách.

Jakub Tomáš, 2. ročník

2. lékařská fakulta si mě získala hlavně nabídkou přátelského prostředí, individuálního přístupu s nízkým počtem studentů a tím, že působí v jedné z nejlepších nemocnic v republice. Ani v jedné věci mě nezklamala. Nejvíce oceňuji právě to, že každý den a každý školní rok mám předměty s těmi samými spolužáky, a tím mi umožnila najít přátele na celý život.

Ester Bartl, 3. ročník

Měl jsem samozřejmě
podanou přihlášku i 
na jiné lékařské fakulty,
kam mě pak dokonce
vzali bez přijímaček.
Ale při ústním pohovoru
jsem poznal přátelskou
atmosféru na Druhé
lékařské, a rozhodl jsem
se, že tam půjdu, byla to neopakovatelná
příležitost.

Miroslav Koblížek,
5. ročník

2. lékařskou fakultu jsem si vybral, protože chci
pracovat s lidma a kvůli kamarádům, v neposlední řade kvůli krásným medičkám a 
nejlepšímu českýmu
pivu.

Michal Sisák, 1. ročník

Vybral som si ju kvôli tomu, že má dobré meno a mám rád výzvy. A štúdium na Druhé lékařské beriem ako jednu veľkú výzvu. Zatiaľ túto voľbu určite neľutujem.

Matúš Hladík,
1. ročník

Druhou lékařskou jsem si vybrala, protože se mi líbilo, že je přímo v nemocnici, takže máme všechno relativně kousek od sebe. Nejdůležitější pro mě bylo ale asi to, že přijímají omezený počet lidí, a my se tak mezi sebou máme možnost více poznat. Jsme jako jedna velká rodina, a jelikož nedokážu stále sedět jen u učení, jsem ráda za každou super akci nebo party.

Martina Bugnerová, 2. ročník

Vytvořeno: 30. 5. 2016 / Upraveno: 13. 6. 2022 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.