Co si studenti fyzioterapie myslí o fakultě?

Štítky

Obor Fyzioterapie je pod vedením prof. Pavla Koláře jednou z vlajkových lodí 2. lékařské fakulty. Odborných fyzioterapeutů je v Česku i v Evropské unii nedostatek a vzhledem ke stárnutí populace se dá předpokládat, že bude třeba jejich počet zvyšovat. Uplatní se v rehabilitačních klinikách a léčebných centrech, v odděleních nemocnic, v lázních, v oblasti sportu ad. Zeptali jsme se několika našich studentů fyzioterapie napříč ročníky, co si myslí o studiu na 2. lékařské fakultě a jak zpětně hodnotí svou volbu.


Fyzioterapii na 2. lékařské fakultě jsem si vybrala kvůli největší koncentraci odborníků v oboru pod jednou střechou. Prostředí je velmi přátelské. Během prvního ročníku jsem zjistila, že se fakulta těší velké prestiži, ale také jsem zjistila, že velkou část této prestiže vytvářejí samotní studenti. Jsme skvělý kolektiv. Studenti z různých ročníků si mezi sebou pomáhají a motivují se ke studiu. Tohle všechno dělá studium na naší fakultě ještě mnohem lepší.

Marie,
Bc.

Dostat se na 2. lékařskou fakultu je opravdu náročné, ale rozhodně to stojí za to. Člověk dostane možnost učit se od těch nejlepších, studovat spolu se spoustou inspirativních lidí, kteří táhnou za jeden provaz, k tomu všemu ještě sportovat v úspěšných sportovních týmech, být členem kolektivu, kde starší studenti pomáhají mladším, zapojit se ve studentských spolcích a to všechno pod střechou největší nemocnice v republice. Proto jsem se ani nerozmýšlel, jakou fakultu si vybrat.

Martin, Bc.

 

O 2. lékařské fakultě jsem slyšela, že je rodinná... a je to pravda. O oboru fyzioterapie jsem však nebyla přesvědčená od začátku. Nicméně teď skoro po čtyřech letech studia vím, že rozhodnutí bylo správné. Fyzioterapii jsem si vybrala právě proto, že svým pacientům můžu pomoci neinvazivně, mám na ně více času a můžu je trochu poznat. Vždycky mě bavil náš menší kolektiv. Jsme kamarádi a pořádáme nejrůznější akce. Další výhodou je skvělá spolupráce mezi ročníky.

Karolína, NMgr.

Na 2. lékařskou fakultu jsem chtěla jít, protože mi to všichni doporučovali. A jsem za to moc ráda. Myslím, že máme možnost učit se od těch nejpovolanějších ve fyzioterapii, ale ještě radši jsem za to, že máme skvělý kolektiv spolužáků.

Jiřinka,
Bc.

 

Vytvořeno: 7. 6. 2019 / Upraveno: 13. 6. 2022 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.