Úspěšný závěr sportovního akademického roku našich plavců

PaedDr. Květa Skálová píše o úspěších našich plavců na Českých akademických hrách 2016 v plávání.


Tak nám pomalu, ale jistě končí akademický rok 2015/2016. Studenti finišují se zkouškami, ale krom toho studenti plavci – členové reprezentačního týmu Univerzity Karlovy Praha v závěru roku završují úspěšné závodní tažení v tomto roce účastí a velmi úspěšnou reprezentací na Českých akademických hrách 2016 v plavání, které se konaly ve dnech 27.–28. 5. 2016 v Pardubicích.

Pro univerzitu získali naši plavci nemalé množství bodů do celkového hodnocení škol ziskem 14 medailí v individuálních a štafetových závodech v klasickém plavání a také v disciplínách plavání s ploutvemi. Vyzdvihla bych výkony Lenky Štěrbové, Tomáše Zumera a Mariana Teplana, kteří se podíleli na zisku medailí nejvíce.  K medailovým místům je potřeba započítat také další bodovaná místa, která naši studenti získali. Musím říci, že nikdy v historii našeho ústavu nedosáhli plavci tak výborných výsledků, jako v letošním roce.

Na těchto závodech startovali: 

2. lékařská fakulta
  • Marian Teplan (2. ročník): 4x 3. místo a 1x 2.místo
  • Eliška Šimůnková (1. ročník): 1x 3. místo a 1x 2. místo
  • MUDr. Jakub Waloszek (6. ročník)
3. lékařská fakulta
  • Tomáš Zumer (5. ročník): 1x 1. místo, 1x 2. místo a 2x 3. místo
  • Tereza Bartošová (5. ročník)
  • Matěj Obšívač (3. ročník)
  • Lenka Štěrbová (1. ročník): 2x 1. místo, 1x 2. místo a 3x 3. místo

Je obdivuhodné, jak se tito studenti dokázali se ctí zhostit svých studijních povinností, a ještě na výborné úrovni reprezentovat svou fakultu a Univerzitu Karlovu. Za celoroční vynikající výsledky na sportovním poli bych jim chtěla touto cestou moc poděkovat, popřát jim hezké prázdniny, plné zážitků a všeho, co ke studentskému životu patří. A sobě bych neskromně chtěla popřát, aby mi tato parta plavců vydržela i v příštím roce. Není totiž nic lepšího pro učitele, když vidí u svých studentů snahu, píli a nasazení, a tedy i výsledky, které následují. A za to jim díky.

Hezké prázdniny a dovolené přeje všem

PaedDr. Květa Skálová

Fotografie: ilustrační, Thinkstock

Vytvořeno: 18. 7. 2016 / Upraveno: 2. 2. 2017 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.