Dobronice 2019 před a po: první dojmy prváků

V Dobronicích u Bechyně proběhl v září tradiční seznamovací kurs pro studenty prvních ročníků. Přinášíme dojmy několika prváků těsně po příjezdu a před odjezdem.


Kdo nezažil Dobronice, jako by nebyl. I letos se pro všechny nastupující prváky staly Dobronice na čtyři dny druhým domovem. V sobotu 14. září, kdy se střídal první turnus (1.–4. kruh oboru Všeobecné lékařství a obor Fyzioterapie) s druhým (5.–12. kruh), jsme se vydali mezi studenty. Odjíždějících jsme se ptali, co se jim na Dobronicích líbilo a jak si je užili, a pár chvil poté jsme se zeptali přijíždějících, jaká jsou jejich očekávání, na co se těší a čeho se bojí. Připravili Klaudie Angerová a Adam Láznička.

Před a po

Janka

Co očekávám od Dobronic? Že tu poznám spoustu lidí, kteří mají společné zájmy jako já a se kterými v podstatě strávím následujících 6 let svého života v Praze. Hledám si tu kamarády a snažím se zjistit, jak to na fakultě funguje.

Matěj

Do Dobronic jsem se samozřejmě těšil. Je to takový přechod mezi střední a vysokou školou, kdy člověk poprvé uvidí kamarády a lidi, se kterými stráví zbytek školy a dost často i zbytek života. Dobronický areál znám, takže se těším i na všechny sporty a samozřejmě na večerní život.

Tomáš

Rozhodně očekávám, že poznám své nové kolegy, kamarády, soukružníky, spolukružníky. A rozhodně se obávám toho, že ty tři dny budou hodně náročné jak fyzicky, tak psychicky. Doufám, že kromě kocoviny si odvezu i nějaké praktické informace a dovednosti, třeba z první pomoci.

Natka

Očekávám, že se nějakým způsobem sblížím s lidmi tady, protože nikoho z nich neznám, tedy kromě těch, které jsem potkala v autobuse. Chci poznat svůj kruh a vědět, kdo jsou moji spolužáci.

Doufám, že se dozvím nějaké informace k nástupu do nového školního roku, něco o učebnicích, o předmětech… nebo co se vlastně bude dít. Přijde mi, že toho vím hrozně málo, což je svým způsobem dost děsivé. Taky se těším, že si tu třeba zahraju nějaké hry a zasportuju si.

David

Dobronice naplnily moje očekávání a v mnohém mě i příjemně překvapily. Nečekal jsem, že to bude taková zábava. Nejlepší bylo vidět to, že zdejší kolektiv se chce taky bavit a není zaměřený jen na školu, ale i na to, co se děje mimo.
 

Timea

Líbilo se mi, že Dobronice nejsou jen takový „seznamovák“. Odnesli jsme si mimo jiné i mnoho nových informací a praktických dovedností z první pomoci. Zároveň jsme se dobře poznali v kruhu i mimo něj a poznali se i se staršími studenty, kteří nám byli velmi nápomocní.

Leona

Překvapil mě extreme rush, který byl parádní, ale brutálně náročný. Ale i celý kurs stál za to, hlavně první pomoc a bojovka. No, a samozřejmě i večery byly skvělé!

Martin

Musím říct, že Dobronice předčily mé očekávání, bylo to vážně super. Líbily se mi v podstatě všechny přednášky, lidé ze starších ročníků je měli skvěle připravené.

Vyzdvihnout musím přednášku doktorky Tomové. Vypadá, že je opravdu nadšená do svého oboru, trochu to ve mně vzbudilo touhu být ošetřovatel. Doufám, že zase někdy budu mít příležitost se do Dobronic vrátit, třeba i jako organizátor.

Fotografie z letošního kursu v Dobronicích si můžete prohlédnout na fakultním Facebooku. Další reportáž z Dobronic najdete na webu spolku Motolák.

Vytvořeno: 20. 9. 2019 / Upraveno: 30. 10. 2019 / Mgr. Juan Zamora