České akademické hry 2015

O účasti studentů našich fakult na Českých akademických hrách 2015, kde reprezentovali Univerzitu Karlovu v plavání a ploutvovém plavání, píše PaedDr. Květa Skálová z Ústavu tělesné výchovy 2. LF UK, jež byla vedoucí plaveckého oddílu.


Na rozdíl od předchozích ročníků se svátek všech sportovců-akademiků nyní konal až v září. V týdnu od 7. 9. probíhaly v hanácké metropoli Olomouci České akademické hry 2015. Ve dnech 10. a 11. 9. se uskutečnilo akademické mistrovství v plavání a v ploutvovém plavání. Do plaveckých soutěží byli nominováni tito studenti:

  • 2. LF:  Jakub Tomáš, Marian TeplanJulie Vohryzková;
  • 3. LF: Patrik Štěpánek, Tomáš Zumer, Jana BanzetováAnna Hušková.
     

Soutěže v plavání s ploutvemi se zúčastnili:

  • 2. LF: Eliška Šimůnková;
  • 3: LF: Matěj Obšívač.

 

Přestože je jejich studium jedním z nejnáročnějších, patřili naši studenti k těm závodníkům, kteří byli vidět. 3. místo v plavání 50 metrů volným způsobem získal Tomáš Zumer, 6. místo na 50 metrů znak získal Jakub Tomáš. V silné konkurenci si těchto umístění velmi cením.

V plavání s ploutvemi získal 3. místo na 100 metrů PP Matěj Obšívač, 3. místo na 50 metrů BF Tomáš Zumer, 4. místo na 50 metrů BF Matěj Obšívač, 5. místo na 50 metrů BF Marian Teplan, třikrát 3. místo na 100 metrů PP, na 50 metrů PP a na 50 metrů RP získala Eliška Šimůnková.

Celkem tedy pro Univerzitu Karlovu získali studenti našich fakult devět bodovaných míst, což znamenalo celkový přínos 27 bodů do celkového součtu za plavecké disciplíny.

Myslím, že to nejsou zanedbatelné výsledky, a přeji našim studentům-závodníkům hodně elánu do studia v nastávajícím školním roce a také samozřejmě do trénování a závodění. Vždyť to přeci k vysokoškolskému studiu patří.

Vytvořeno: 21. 9. 2015 / Upraveno: 18. 1. 2019 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.