Až do rána pro svalovou dystrofii. Medické půlení 2018

V úterý 20. února 2018 se v klubu Retro Music Hall uskutečnil úspěšný pokus o reinkarnaci Medického půlení, tentokrát s podtitulem „Medici pro děti se svalovou dystrofií“. Reportáž píše členka organizačního týmu Aneta Nyčová.


V úterý 20. února 2018 se v klubu Retro Music Hall uskutečnil úspěšný pokus o reinkarnaci Medického půlení, tentokrát s podtitulem „Medici pro děti se svalovou dystrofií“.  Celý večer se navíc nesl v tematickém pohádkovém duchu. V minulých letech šlo o největší akci pražských lékařských fakult, a tak bylo její znovuobnovení nelehkým úkolem pro pořádající.

Fotografie na této stránce: archiv autorky.

Medické půlení je již od svého založení akcí charitativní a výtěžek byl vždy darován na konto některé z neziskových organizací. Pro letošní rok jsme vybrali Parent Project, organizaci, která se zabývá pomocí rodinám, jež mají potomka postiženého svalovou dystrofií. Abychom návštěvníkům půlení přiblížili celou práci Parent Projectu a vůbec život se svalovou dystrofií, tak se ještě před samotným začátkem párty konalo MediCafé s názvem „Život s dystrofií není jen přežívání“.

Akci odstartovala kapela Nudz, která roztančila první návštěvníky klubu, a následována kapelou Los Makætos vnesla velmi příjemnou atmosféru, která nás provázela celým večerem. Po obou koncertech přišli na řadu skvělí DJs, nejprve Jirka Březina, a poté famózní kluci ze Syncornoise. Při setu Jirky Březiny tančilo na parketě již kolem 650 princů a princezen, kteří přišli podpořit boj se zákeřnou chorobou.

A jak už to v pohádkách bývá – i tahle musí mít svůj vlastní happy end. Na konto Parent Projectu se v letošním ročníku Medického půlení podařilo vybrat úžasných 68 500 Kč.

Tuhle kapitolu úžasné pohádky uzavírali poslední tanečníci na parketu v brzkých ranních hodinách, a proto se omlouváme všem vyučujícím, jejichž hodiny byly plné usínajících studentů – věřte nám, šlo o dobrou věc!

Za organizační tým
Aneta Nyčová

Vytvořeno: 13. 3. 2018 / Upraveno: 10. 4. 2018 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.