Toužíš po nových zážitcích? Pak jsou stáže IFMSA to pravé

Toužíš po nových zážitcích? Potřebuješ další motivaci ke studiu? Plánuješ výlet, ale nemůžeš se rozhodnout kam? Jestli jsi aspoň na jednu otázku odpověděl „ano“, další informace jsou určené pro tebe.

Každý rok několik studentů 2. lékařské fakulty zkvalitní svoje prázdniny tím, že odletí na stáž do různých koutů naší zázračné planety. Loni, díky programu stáže v zahraniční IFMSA, měli se naši studenti možnost ponořit do světa zdravotnictví v Jordánsku, prozkoumat, jak funguje medicína v Chile, pochopit osobitost klinické praxe v exotickém Mexiku, „ochutnat“ vědu v Brazílii, Taiwanu, Ghaně a spoustě jiných, koloritu plných zemí. Více informací nalezneš přímo v článcích našich studentů. Jet na stáž může každý, kdo splní všechny podmínky, které vůbec nejsou složité. Ano, ty taky!

Upoutali jsme tě? Už balíš kufr, ale pořád ještě nevíš, co všechno potřebuješ udělat, abys mohl objevovat kouzla medicíny mimo Českou republiku? Poradíme ti. Prvním a nejdůležitějším krokem je splnit národní jazykový test, který se na naší fakultě bude konat 20. listopadu 2018 (přihlásit se můžeš do 16. listopadu). Až získáš dostatečný počet bodů, budeš si moct vybrat vhodnou destinaci. Letos na mladé a aktivní studenty čekají v Portugalsku, Indonésii, Izraeli, Řecku, Mexiku, Brazílii a Ekvádoru. A není to samozřejmě kompletní seznam. Pořád máš zájem? Všechny kroky jsou popsány v naší brožuře, kterou si můžeš prohlídnout přímo zde. Přejeme hodně úspěchů a skvělých mezinárodních zážitků!

Tvoje IFMSA.

Vytvořeno: 13. 11. 2018 / Upraveno: 4. 12. 2018 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.