Publikační okénko – nově!

Možná jste už zaznamenali změny v koncepci naší oblíbené webové rubriky: Publikačního okénka. Přípravy Okénka se ujala redaktorka našeho webu Tereza Kůstková. Má k tomu vynikající průpravu: absolvovala jak obor přírodovědného zaměření (na ČZU), tak i žurnalistiku na FSV UK. Nemusíte se tedy bát, když vás Tereza osloví s žádostí o rozhovor či komentář k vaší odborné publikaci, že mluvíte s laikem, který by vaše zásadní vědecké výsledky nepochopil a informace zkreslil.
 
Současně jsme se rozhodli vybírat přísněji nejlepší publikace a psát o nich podrobněji – za rok na fakultě vznikne přibližně 250 publikací a referovat o všech podrobně přesahuje naše možnosti (a jistě i chuť čtenářů). Články budou podrobnější a zaměřené tak, aby byly pochopitelné nejen pro nás, kolegy autorů, studenty, ale i pro laiky, kteří zabloudí na naše stránky. Doufáme, že tak přispějeme k propagaci fakulty a budeme dokumentovat, jak kvalitní věda se u nás dělá!
 
Dr. Michaela Kotrová, která do loňského roku příspěvky Publikačního okénka připravovala, zůstane odborným garantem rubriky a Terezinou poradkyní. Michaele za její dosavadní působení jménem fakulty děkujeme a oběma přejeme mnoho zdaru do další práce.
 
-jt-

Vytvořeno: 4. 4. 2014 / Upraveno: 8. 3. 2018 / Mgr. Ing. Tereza Kůstková