Tandemová výuka jazyků

Snad každému už od gymnázia a maturity uplynul nějaký ten rok a především jazykové znalosti postupně zapadají pod lékařskými termíny a množstvím různě důležitých informací. Tandem Motol je nový projekt, který vám pomůže se poměrně snadno vrátit tam, kde jste před medicínou s jazyky skončili. Nebo se můžete začít učit úplně nový jazyk, protože mít za učitele rodilého mluvčího je příležitost, která se nemusí opakovat.
 
Do projektu se může zapojit úplně každý, kdo je schopen pravidelně učit zahraničního studenta češtinu. Frekvence schůzek je zcela na domluvě obou partnerů, a proto je možné se do projektu zapojit, i když nemáte mnoho času navíc. Celé přihlášení a výběr partnera proběhne po internetu na webových stránkách projektu, kde si vyberete, o které jazyky máte zájem, a čekáte, až vás partner kontaktuje.
 
Tandem Motol probíhá ve spolupráci s Ústavem jazyků, který o projektu zároveň informuje své zahraniční studenty. Vzhledem k jejich dvěma zkouškám z českého jazyka jistě uvítají možnost, jak se lépe připravit. Dalším z cílů projektu je celkově zlepšit provázanost českých a zahraničních studentů, kteří studují stejnou fakultu, stejný obor, ale prakticky se spolu nepotkávají.
 
Registrace do projektu a další informace na: www.tandem-motol.cz
 
Ivana Lukášová, IFMSA

Vytvořeno: 16. 4. 2013 / Upraveno: 2. 2. 2017 / Mgr. Petra Fabingerová