Aktuálně o knihovně

Vážení členové akademické obce,
jak víte, vedení fakulty, stejně jako většina akademické obce, vždy považovalo úvahy o odstěhování knihovny za nevhodné. Požadavky vedení FN Motol na rozšíření prostor pro administrativu jsem opakovaně navrhoval řešit jinak než na úkor knihovny.
V nedávné době však oznámilo vedení FN Motol, že během rekonstrukce dětské části není schopno zajistit prostory pro lékaře ve službě, pokud se knihovna nepřemístí. Dohodl jsem se tedy s ředitelem FN Motol s JUDr. Ing. Ludvíkem, MBA, že knihovna se v rámci rekonstrukce přestěhuje. Mgr. Dobiašová, vedoucí ÚVI (knihovny), toto nouzové řešení považuje sice za omezující, ale akceptuje ho a předpokládá, že ÚVI bude i v náhradních prostorech zajišťovat všechny služby jako dosud. Vedení FN Motol vyšlo vstříc tím, že v nových prostorech Pavilonu U provede nezbytné stavební úpravy. Fakulta poskytne prostředky na nábytek a příslušenství, abychom se v náhradních prostorech cítili co nejlépe. Přestěhování provedeme tak, abychom přerušili fyzické služby knihovny na co nejkratší dobu. Vedení obou institucí (FN Motol a UK 2. LF) se omlouvá všem zaměstnancům i studentům za případná omezení služeb. Obě instituce chápou náhradní umístění knihovny jako nutné zlo, související s rekonstrukcí dětské části nemocnice.
Jsme si vědomi, že knihovna má mít odpovídající a důstojné prostory – vedení fakulty udělá vše pro to, abychom takové prostory v dohledné době opět měli.
 
Děkuji všem členům akademické obce za pochopení a podporu.
 
O. Hrušák
Děkan UK 2. LF

Vytvořeno: 5. 2. 2008 / Upraveno: 20. 11. 2017 / Administrátor 2. LF UK