Prázdninový mail studentům

Vážení studenti,
dovolte mi rozptýlit vás uprostřed prázdnin několika informacemi o fakultě (většina je určena pregraduálním studentům, doktorandi mohou přeskočit na bod 6 ).
 
1. elektronické přihlašování ke zkouškám.
Od začátku akademického roku hodláme spustit systém elektronického přihlašování ke zkouškám z povinných předmětů. Tím by měly zmizet nedůstojné fronty před některými pracovišti (Ústavy). Navíc budou mít studijní proděkani větší přehled o počtu vypisovaných termínů a o jejich reálné naplněnosti, takže se budeme moci se zkoušejícími domluvit na nápravě, bude-li potřeba. Firma, která přihlašování připravuje, má na starosti informační systém celé UK, takže máme naději na další administrativní ulehčení – díky propojení s dalšími databázemi.
 
2. administrativně hladší zápis do akademického roku 2007/08
Dosud bylo bohužel zvykem, že první den zápisu přišla většina mediků v naději, že ukořistí místo v kvalitním/atraktivním volitelném předmětu (VP). Díky tomu byly pondělky spojeny s velkými frontami a vůbec se situací, která netěšila ani studenty ani vedení fakulty. Proto letos plánujeme zápis do VP elektronicky, čímž pominou racionální důvody pro stání ve (velké) frontě.
Harmonogram:

  1. během „papírového zápisu“ si studenti zapíšou povinné předměty. Termíny zápisu:
    www.lf2.cuni.cz/aktuality/terminy-zapisu-ke-studiu.
  2. každý student si od 15. 10. zapíše VP elektronicky (adresa bude oznámena na hlavní stránce fakulty)
  3. v libovolném termínu během úředních hodin Studijního odděleni se každý student dostaví s indexem na potvrzení zapsaných VP
     

Ještě ke klasickému zápisu: jako v loňském roce, máte možnost vytisknout si patřičné formuláře na
www.lf2.cuni.cz/seznam-zapsanych-prednasek-seminaru-a-cviceni.
 
3. studentská anketa
Děkujeme za vyplnění ankety. Výsledky včetně vašich ústních komentářů jsme předali vedoucím učitelům – věřím, že poslouží při plánování studia do budoucna. Nejlepší pracoviště odměníme finančně. Nejlepší učitele navíc slavnostně vyhlásíme na Plesu mediků.
 
4. přijímací zkoušky
Již loni jsme si podle novinářského srovnání lékařských fakult nejvíce vybírali právě my. Letošní výsledky ukázaly, že náš výběr je opět o pár procent přísnější (16 % medici, 17 % Bc fyzio, 14 % NMgr fyzio). Rovněž procento zapsaných studentů z přijatých je stabilně poměrně vysoké.
 
5. zahraniční studenti
Zahraniční medici dosud žijí dosti odděleně od českých. Sami to kritizují, přičemž čeští studenti se také domáhají většího kontaktu se svými zahraničními kolegy. Zahraniční studenti pomáhají svým nově přijatým kolegům v orientaci v novém prostředí v systému Big Brother/Big Sister. Chcete se zapojit i vy, čeští studenti? Od letoška můžete – stačí napsat email podle návodu na http://online.lf2.cuni.cz/bigbrother.php.
 
6. pošlete svým kolegům fotku z prázdnin
Jistě máte zajímavé obrázky, které by ozdobily naše webové stránky. Nestyďte se a pošlete je na www.lf2.cuni.cz/fakulta/clanky/reportaze/prazdninova-fotogalerie.
 
Přeji hezký zbytek prázdnin i nástup do dalšího akademického roku.
 
Ondřej Hrušák, děkan

Vytvořeno: 14. 8. 2007 / Upraveno: 20. 12. 2018 / Administrátor 2. LF UK