CIEE – nabídka ubytování pro studenty UK zdarma

Program FLAT BUDDY funguje jako podpora americkým studentům během jejich studijního pobytu v rámci CIEE pod záštitou Univerzity Karlovy, FAMU nebo ARCHIP-u. Snažíme se americkým studentům pomoci proniknout do české kultury a poznat systém fungování českého univerzitního systému.

 
Flat buddy je student Univerzity Karlovy/FAMU, který sdílí byt či kolej s americkými studenty. Každý flat buddy je na pokoji s jedním/-ou Američanem/-kou, v případě, že bydlí v bytě, v druhém pokoji jsou další dva američtí studenti. Kuchyň a obývací pokoj jsou sdílené. Flat buddy má toto ubytování zdarma, respektive si ho odpracuje – během prvního týdne, po příchodu studentů (tzv. orientace – na Fall 2014: 1.–5. 9., pro FAMU 26.–29. 8.) – např. vyzvednutí studentů na letišti, orientační procházky po Praze; 24 hodin/semestr odpracovaných pro CIEE (např. administrativní práce, pomoc při přípravě občerstvení, pomoc studentům při návštěvě lékaře apod.), 5–7 hodin týdně věnovaných studentům/vašim spolubydlícím a minimálně jedna vámi organizovaná aktivita za semestr (tzv. Interest Group Activity) související s českou kulturou.
 
Díky programu Flat Buddy budete mít, mimo jiné, bonusy a možnost účastnit se i našich oficiálních akcí (divadelní představení, rauty, denní výlety aj.).
 
Pro přijetí do programu se předpokládá dobrá znalost angličtiny, českého univerzitního prostředí, ochota pomáhat studentům při řešení problémů souvisejících s ubytováním, ochota věnovat se jim. Další podmínkou je být k dispozici aspoň na dva semestry.
 
Na Fall 2014 bychom od vás očekávali, že budete k dispozici od konce srpna/začátku září (během semestru můžete samozřejmě odjet na víkend, o častějších absencích nebo delších než 3 dny už musíme být informováni). Pro všechny flat buddies je povinný Flat Buddy Training, který proběhne 25. 8. 2014.
 
Je zde také možnost zapojení se do programu už během léta, a to v rámci našeho letního programu (Summer I Session 26. 5. – 23. 6., Summer II Session 23. 6. – 21. 7., Summer III Session 21. 7. – 17. 8.). V případě vašeho zájmu je podmínkou účast na krátkém Flat Buddy Trainingu, který se uskuteční 21. 5. 2014.
 
Pokud budete mít zájem o účast v programu, zašlete nám prosím váš životopis v angličtině, abychom se případně mohli domluvit na osobním pohovoru u nás ve studijním centru.
Uveďte také, prosím, od kdy by pro vás byla případná spolupráce s CIEE aktuální.
 
S pozdravem
 
VERONIKA TOBIAŠOVÁ // CIEE
Housing Coordinator
Štulcova 89/4
128 00  Praha 2
email @email
tel +420 224 923 084
fax +420 224 922 361
web ciee.org/studycenter/prague/
 

Vytvořeno: 25. 3. 2014 / Upraveno: 5. 2. 2019 / Marie Havlová